Succesvolle nieuwe techniek ontwikkeld voor aanleg druppelslangen

ingevoerd op 14-10-2015

Vorige week zijn met een in Spaarwater ontwikkelde, nieuwe, methode druppelslangen geplaatst op pilotlocatie Borgsweer. De toepassing van deze techniek heeft als grote voordeel dat de bodemstructuur niet wordt aangetast wat de groeicondities tijdens het volgende seizoen ten goede komt. Klik hier (https://youtu.be/yfwsd0oSmsw) en hier (https://youtu.be/FfKQc_Uqnrw) voor twee videos van de aanleg. 

 

Tijdens het plaatsen wordt als het ware een sleuf in de grond gesneden waarbij tegelijkertijd de slangen worden geplaatst. De druppelslangen worden in Borgsweer onder de ploegzool, op 40 cm onder maaiveld, aangelegd.

  

Het proefperceel in Borgsweer wordt benut om de toepassing van druppelirrigatie in de pootgoedteelt te testen om een passend systeem te ontwikkelen. Druppelirrigatie in combinatie met fertigatie op 40 cm diepte in zware zavelgrond is een nieuwe techniek binnen de pootgoedteelt. De proefperiode van Spaarwater biedt de kans om de techniek zo te ontwikkelen dat het zowel kostenefficiënt als gebruiksvriendelijk is voor de teler.

Aanleg druppelirrigatie oktober 2015 Aanleg druppelirrigatie oktober 2015