Deltaplan Agrarisch Waterbeheer

ingevoerd op 6-11-2014

In 2014 is op initiatief van LTO Nederland het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) gestart. Met 30 projecten waarin agrarisch waterbeheer centraal staat wordt gewerkt aan wateropgaven in agrarische gebieden en een economisch sterke en duurzame landbouw.
Spaarwater is opgenomen als project in DAW. De toepassing binnen Spaarwater sluit uitstekend aan bij de doelen van het DAW zoals het beschikbaar maken van zoet water, tegengaan van verzilting en het verminderen van uitstroom van nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen.

Door middel van een intensieve samenwerking tussen de agrarische bedrijven, waterschappen en de overige betrokken partijen is het mogelijk de doelen te bereiken. Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer faciliteert deze samenwerking door kennis en ervaringen te delen met de agrariër.

LTO ziet het project Spaarwater als een goed voorbeeld van samenwerking tussen de waterschappen en de agrarisch ondernemer. Voor Spaarwater biedt de deelname aan het DAW meerwaarde omdat de ervaringen vanuit dit project breed gedeeld kunnen worden met de waterschappen en de agrarisch ondernemers. Dit biedt de mogelijkheid om de samenwerking te verstevigen, een win-win situatie dus!

Op de projectenkaart (http://agrarischwaterbeheer.nl/content/projectenkaart-deltaplan-agrarisch-waterbeheer) Nederland zijn alle betrokken projecten in het DAW terug te vinden.
Projectenkaart DAW Projectenkaart DAW