Deltaprogramma 2017: Spaarwater II als klimaatpilot

ingevoerd op 21-09-2016

Tijdens Prinsjesdag, op de derde dinsdag van September is het Deltaprogramma 2017 gepresenteerd. Spaarwater II is, net als Spaarwater I, opnieuw opgenomen als kilmaatpilot binnen het nieuwe Deltaprogramma. Het uitvoeren van regionale en lokale zoetwatermaatregelen is cruciaal voor een water robuust Nederland. Zo kunnen wij de economie voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering.

De uitvoering van het Deltaplan Zoetwater ligt in grote lijnen op schema. Spaarwater I, Spaarwater II en het van start gaan van Spaarwater Flevoland leveren hierin een waardevolle bijdrage. Het zoeken naar oplossingen op regionaal en lokaal niveau staat centraal. De pilots leveren kennis die bijdraagt aan de praktische toepassing klimaat adaptieve maatregelen.   

Voor 2017 staat opschaling en economische haalbaarheid centraal. De Spaarwatermaatregelen worden nu op polderschaal geanalyseerd om op de toekomst voorbereid te zijn. De agrarische praktijk, is voor de lange termijn cruciaal. Door te onderzoeken hoe de individuele maatregel uitpakt als je gaat opschalen naar polderniveau zetten we weer een stap richting de praktijk en een klimaatbestendig Nederland.

Deltaprogramma 2017 Deltaprogramma 2017
Veld Zantedeschias Veld Zantedeschias