Cross-country learning Spaarwater - MAR - UNICEF Bangladesh

ingevoerd op 8-12-2014

Op maandag 8 december heeft de afsluitende workshop van het MAR-UNICEF project in Bangladesh plaatsgevonden. MAR is een afkorting voor Managed Aquifer Recharge en maakt gebruik van ondergrondse infiltratie zoals dit ook bij Spaarwater wordt toegepast. Acacia Water is vanaf 2009 intensief betrokken geweest bij dit project.

Tijdens de workshop is de cross-country learning tussen Spaarwater en MAR-UNICEF gepresenteerd door middel van een video.
Zie de video hier. (https://www.youtube.com/watch?v=ipAd4oyDoL4)

Internationale samenwerking is één van de speerpunten van de Nederlandse watersector. Projecten in Nederland en het buitenland dragen bij aan optimaal en duurzaam waterbeheer. De kennis en ervaring die wordt opgedaan tijdens de projecten heeft internationale relevantie en is daarmee belangrijk om uit te dragen.

Spaarwater is, in combinatie met het MAR-UNICEF project, één van deze projecten met internationale relevantie.Met behulp van financiering van Aqua4all zijn Spaarwater en MAR-UNICEF naast elkaar gezet. De resultaten worden gepresenteerd in de video “underground fresh water storage - a cross country learning”.

MAR dissemination workshop Dhaka 08-12-14 MAR dissemination workshop Dhaka 08-12-14
Infiltration test MAR site 05-12-2014 Infiltration test MAR site 05-12-2014
MAR systeem in de Khulna regio MAR systeem in de Khulna regio
Regenwaterpond Khulna regio Regenwaterpond Khulna regio