Excursie Spaarwater locaties Groningen

ingevoerd op 7-12-2014

Op maandag 8 december vindt een excursie plaats van o.a. belangstellende agrariërs en beleidsmakers uit Flevoland richting Groningen. Tijdens een bezoek aan de locaties in Hornhuizen en Borgsweer kunnen de belangstellenden kennis maken met ondergrondse opslag en systeem gerichte drainage.

De excursie wordt georganiseerd vanuit het project Actieplan Bodem en Water Flevoland en is geïnitieerd door Provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en LTO Noord Flevoland. Het doel is om te komen tot een beslissing over een mogelijke Spaarwater locatie in Flevoland. De aanloop is gefaseerd opgebouwd en begint met een kennismaking door middel van de excursie naar Hornhuizen en Borgsweer. Hierna worden de mogelijkheden voor een Spaarwater locatie in Flevoland verder verkend. Ten slotte worden er twee potentieel geschikte locaties uitgekozen in de provincie.

Hierop volgt een Go- No-Go beslissing door de Stuurgroep Actieplan Bodem en Water Flevoland. Op basis van inhoud, draagvlak en financiën wordt besloten of er tot een praktijkproef wordt overgegaan. Deze beslissing zal uitbreiding van de Spaarwater pilots betekenen. Vanaf het beslismoment kan men beginnen met het ontwerpen van de pilot die een looptijd van drie jaar heeft.
Ondergrondse infiltratie Borgsweer Ondergrondse infiltratie Borgsweer
Aanleg diepe drainage Hornhuizen Aanleg diepe drainage Hornhuizen