Proef Breezand in Noordhollands Dagblad

Op zaterdag 7 december 2013 heeft het Noordhollands Dagblad een interview met Thijs Langeveld en Jouke Velstra gepubliceerd.

Thijs Langeveld spreekt zijn vertrouwen uit over de technieken en benoemd de urgentie van voldoende zoet water: ”Gebruik je brak water om mee te beregenen, dan is dat funest voor de bollen. Het wordt steeds belangrijker te meten wat het zoutgehalte is. Anders loop je risico meer slootwater te pakken wat het juist erger maakt.”

Jouke Velstra verteld hoe de technieken zich in Bangladesh bewezen hebben en het unieke component van Spaarwater: ”Dorpen daar hebben vaak te maken met extreme droogte, maar ook regelmatig met veel regen en overstromingen. In principe is er dus water genoeg. Door dat op te vangen en in de bodem op te slaan, kun je het later uit zo’n waterbel met pompen omhoog halen. Dat stukje ontwikkelingshulp halen we in feite terug naar Nederland voor de bloembollenteelt. En knopen we aan andere bestaande technieken. Die combinatie is nog niet eerder toegepast.”

Voor het volledige interview:

Noord-Hollands Dagblad - Interview (http://www.spaarwater.com/content/27227/download/clnt/48186_Uitsnede_2_Noord-Hollands_Dagblad.jpg)

Bron: Noordhollands Dagblad/Schager Courant