Eerste stappen in Borgsweer

ingevoerd op 17-10-2013

Borgsweer: 20 september jongstleden is Acacia Water samen met Wiertsma en Partners begonnen met de realisatie van het project Spaarwater. In Borgsweer en Breezand zijn sonderingen uitgevoerd om de bodemopbouw te toetsen aan de te verwachten opbouw. Een sondering wordt uitgevoerd om de bodemeigenschappen te meten. Aan de hand van de weerstand, kleefheid en het wrijvingsgetal kan worden bepaald welke bodemtypen zich op welke diepte bevinden.

In Breezand wordt de bodem gedomineerd door zand, hierin bevindt zich ook een afdekkende kleilaag en basisveen. Deze bodemsamenstelling is uitermate geschikt voor de geplande combinatie van maatregelen; ondergrondse opslag van zoetwater en bovengrondse druppelbevloeiing. Zand is door zijn poreuze karakter een perfect opslagmedium voor water, de afdekkende kleilaag gaat uitvloeiing en kwel van het infiltratiewater tegen.

Nu de sonderingen uitgevoerd en geanalyseerd zijn kan Acacia Water verder met het bepalen van de precieze technische toepassing van de zoet water infiltratie.
Sondering Borgsweer Sondering Borgsweer